AZ EGYÜTTES

 
Buborék együttes - Interaktív koncert-show gyerekeknek
 

A Buborék együttes együttes 2005-ben alakult gyerekzenekar, amely saját szerzeményű dalaival nem csak szórakoztatni szeretne, hanem zeneileg és szövegeiben is magas színvonalra törekszik és célja, hogy a legkisebbek is igényes zenét hallgathassanak. Szövegviláguk - játékos formában - a gondolkodó „kisemberekhez” szól, akiket ugyanúgy minden érdekel, mint a nagyokat. Dalaik nem csak szórakoztatnak, segítenek a gyermekeknek a tanulásban és a körülöttük lévő világ megértésben. A Buborék együttes interaktív műsora kitekintés a világra a gyerkőcök szemével.

A zenekar, melyet három alkalommal is Fonogram díjra jelöltek, ez idáig 5 albumot adott ki és aktívan járja az országot, koncerteket ad vidéken és Budapesten egyaránt, a kis rendezvényektől kezdve egészen a nagy fesztiválokig. Az együttes a Minimax Hajók kedvelt fellépője. A fellépések mellett több TV csatorna gyermekműsorának is rendszeres vendégei. Vendégcsalogató című dalukat többek között a Minimax gyermekcsatornáról ismerhette meg a közönség.


Műsoraik – Interaktív show gyerekeknek, koncert az egész családnak

Az idén 16 éves zenekar koncertjeit rengeteg zene, tánc, humor, játék és mozgás fűszerezi. Interaktív fellépéseiken a szülők és gyerekek együtt táncolnak, számolnak, vonatoznak, ugrándoznak és énekelnek az együttessel. Cél, hogy mindenki ugyanúgy élvezhesse az előadást és ne legyenek unatkozó gyerekek.
 
Az együttes számára fontos, hogy a gyermekek a koncerteken – amellett, hogy jól érzik magukat – tanuljanak is. Ezt segíti a sok közös éneklés, a játékok és a mozgás a fellépések közben. A koncert nem csak a kicsiknek élmény, a bátrabb szülőket is bevonják a műsorba! A közös játék alól senkinek sincs kibúvó! Kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek és szüleiknek, az egész családnak remek lehetőség, hogy belopják a mókát és a játékosságot a mindennapjaikba.
 
Az interaktív koncertek hangulatát tovább fokozza a zene mellett tavasszal és nyáron a millió szappanbuborék, télen pedig az együttes akár hóeséssel és egy igazi hócsatával várja a gyerekeket.
 

Biográfia

2005-ben, a megalakulás évében a zenekar „Hócsata” című száma felkerült Halász Judit „Hívd a nagymamát!” című albumára, amely hatalmas szakmai elismerés volt az együttesnek. A saját szerzeményű, mókás, bohókás dalok, az olykor lendületes, lüktető muzsika és az azt előadó csapat lankadatlan lelkesedése ez idáig 4 jó hangulatú, bájos és szórakoztató CD-t eredményezett.

Első saját albumuk „Utazás” címmel jelent meg 2008-ban. A dalok témái széles skálán mozognak és máig népszerűek, gyakran játsszák őket a koncerteken. Kedvelt slágerek például a „Pattan a labda”, „A madárijesztő álma” vagy a címadó „Utazás”. Ezt gyorsan követte 2009-ben, a „Hócsata” címet viselő második, téli tematikájú lemez, olyan kedvelt téli dalokkal, mint a „Hóember” vagy a „Hócsata”.
 
2011-ben jelent meg a harmadik lemezük „Zenébe zárt világ” címmel, amelyet 2012-ben a magyar zenei élet legrangosabb díjára, Fonogram díjra jelöltek "az év hazai gyermekalbuma" kategóriában. Az album dalaiban sokféle zenei stílus keveredik a rock’n’roll-tól, a népdalon, a megzenésített Móricz Zsigmond versen keresztül egészen a melodikus, szívmelengető gyermekdalokig. Nem nélkülözi a személyes élményeket sem. Az „Ovibúcsú” című dal például köszönetnyilvánítás az óvónők áldozatos munkájáért, míg a „Torna” című nóta játékosan a mozgás és a helyes táplálkozás előnyeire és örömeire hívja fel a csöppségek figyelmét. A zenekar nem titkolt szándéka emellett, hogy a fantázia birodalmába is elkalauzolja a kicsiket: „Bogárbál”-ról énekelnek, és még egy zenés mese is felkerült az albumra, „Sárkánymese” címmel, ami Xantus Barbara színművésznő tolmácsolásában mutatja be a hétfejű sárkány és a bátor királyfi küzdelméről szóló klasszikus történetet.

Buborék Party címet viselő albumuk 2014-ben jelent meg. 2016-ban ezt az albumot is Fonogram díjra jelöltek "az év hazai gyermekalbuma" kategóriában. A lemez legnépszerűbb dalát, a „Vendégcsalogató”-t, a Minimax gyerekcsatorna is előszeretettel játszotta.

2017-ben a zenekar Farmon című számával benevezett egy Nashville-ben (USA) megrendezett Nemzetközi Dalszerző Versenyre (International Songwriting Competition), ahol végül "gyermekzene" kategóriában 3. helyezést ért el. Ez óriási elismerés volt számukra, egyrészt mert magyar nyelven szerepeltek, másrészt mert a kezdeti, több mint 16000 fős mezőnyből egyedüli magyarként jutottak el a díjazottakig.

2018-ban Locsolkodó című dalukat "az év hazai gyermek albuma vagy hangfelvétele" kategóriában ismét Fonogram díjra jelölték.

2019-ben, Legkedvesebb dalaink címmel jelent meg az együttes válogatás albuma, mely az eddig kiadott 4 album legsikeresebb dalait, a Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai 2. című lemez Látni és látszani című dalát, valamit a zenekar Weöres Sándor versére írt, eddig meg nem jelentetett 2 dalát tartalmazza.


Albumok
  • Utazás (2008)
  • Hócsata (2009)
  • Zenébe zárt világ (2011)
  • Buborék Party (2014)
  • Legkedvesebb dalaink (Best of Buborék) (2019)

Az együttes tagjai

Buborék Berci

tánc, pacsi, bolondozás, fotózkodás

Kerékgyártó László

gitár, vokál

Kovács Csilla

ének

Dornai József

basszusgitár, vokál

Adamecz József

dob

GYEREKPROGRAMOT SZERETNE?
ADUNK PÁR TIPPET!

HÍREKRÓLUNKZENÉKVIDEÓKKOTTÁKKÉPEKKONCERTEKKAPCSOLAT

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Keress minket bizalommal! Email: info (kukac) buborekegyuttes.hu Telefon: +36 70 327 6100

© 2015 http://www.buborekegyuttes.hu - Minden jog fenntartva! Impresszum email: info (kukac) buborekegyuttes.hu Designed and created by Adamic