Kerékgyártó László - gitár, vokál

 
Budapesten születtem. Jelenleg a Buborék együttes gitárosa, zeneszerzője vagyok. Életem első hangszere, egy 601-Ft-os Cremona klasszikus gitár volt, amihez 12 éves koromban jutottam hozzá. Ezt otthon szorgalmasan csépelve szép lassan családom idegeire mentem. Ekkor szüleim úgy döntöttek, hogy az idegrendszerük megóvása érdekében inkább beíratnak zeneiskolába. Zenei tanulmányaimat a Benczúr utcai Postás Zeneiskolában kezdtem, ahol Folk Iván és Gadó Gábor voltak a tanáraim. Feltörekvő zenei karrierem félbeszakította az akkor még kötelező másfél éves sorkatonai szolgálat, mivel a Hadkiegészítő Parancsnokságon úgy gondolták, nélkülem semmiképp nem nyerhetik meg a harcot. A leszerelést követően leginkább blues- és rockzenét hallgatva, autodidakta módon képeztem magam tovább. Abban az időben még csak előadóművészeti engedéllyel lehetett itthon hivatalosan munkát vállalni a zeneiparban, ezért beiratkoztam az Országos Szórakoztatóipari Központ (OSZK) Zeneiskolájába, ahol Tornóczky Ferenc tanár úr segítő keze alatt megszereztem a hőn áhított működési engedélyt. Amire is aztán - a rendszerváltásnak köszönhetően - azóta se volt szükségem. :) Mindemellett a zeneiskolában eltöltött idő semmiképp sem volt haszontalan. Ezután különféle amatőr rock- és vendéglátó zenekarokban zenéltem.

2003-ban alapító tagja voltam a Buborék együttesnek. 2005-ben csatlakoztam Beathoven zenekarhoz is, melyben - feloszlásukig - 4 évet töltöttem el. Mindeközben 2008 júniusában, Csillával, Utazás címmel megjelentettük az első Buborék albumot, melyet ezidáig még 4 másik követett.
GYEREKPROGRAMOT SZERETNE?
ADUNK PÁR TIPPET!

HÍREKRÓLUNKZENÉKVIDEÓKKOTTÁKKÉPEKKONCERTEKKAPCSOLAT

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Keress minket bizalommal! Email: info (kukac) buborekegyuttes.hu Telefon: +36 70 327 6100

© 2015 http://www.buborekegyuttes.hu - Minden jog fenntartva! Impresszum email: info (kukac) buborekegyuttes.hu Designed and created by Adamic