Adamecz József - dob

 
1965-ben születtem Nagykátán.
Zenei tanulmányaimat hegedűszakon kezdtem, majd hat év sikertelenség után abba is hagytam. Ezzel párhuzamosan, ha csak tehettem, mindig doboltam. 13 éves koromban édesapám bevitt a helyi étterem zenekarához, ahol ott is ragadt a „gyerek”.
1978-79-ben Jávori Vilmos növendéke voltam. Pár év kihagyás után, 1983-ban Gáti Pál felkészített egy "B" kategória OSZK vizsgára, s 1984 tavaszán ezt sikeresen le is tettem, így előadóművészi működési engedélyt kaptam. Sok „Homokórán” lepergett idő, és számtalan „eladott menyasszony” után 1988-ban Nesztor Iván megváltoztatta szemléletem, s még ebben az évben tagja lettem a Wei Wu Wei zenekarnak. Itt játszottam 6 és fél évig.Velük rögzítettem életem első, és sokáig egyetlen lemezét. Ezzel egy időben egyre több lehetőséget kaptam különböző zenekarokban (tag, helyettesítés, session feladatok), mint pl. Relax, Palermo Boogie Gang, Wee Dot, Blues for Men, Makó és Jeruzsálem, Éliás Projekt, Muddy Shoes.
1993-98 között a Sonor dobok, és Zildjian cintányérok, dobverők magyarországi endorsere voltam. Több alkalommal szerepeltem az évente megrendezendő Ceglédi Nemzetközi Dobos és Ütős gálán, valamint a Budapesten hagyományos Dobos Farsangon.
1997-98-ban több külföldi szerződés alkalmával bejárjam a fél világot (na jó, csak az egyharmadát).
1999-től Gyenge Lajos állandó helyettese voltam a Hobo Blues Band-ben.
2000-05 között a Cool Miners partizenekarban szórakoztattam a nagyérdeműt. Rendszeresen felbukkantam a Fábri Show-ban, mint helyettes ütős. Ezt követően részt vettem a Cotton Club Singers nagyszabású Sinatra turnéjában és koncertfelvételén 2002-ben, ütősposzton. Innen egyenes út vezetett oda, hogy Berdisz Tamás helyettese legyek számos alkalommal a Singers-ben. A TV2-n sugárzott Szulák Andrea Show-ban játszó (később Liptai Claudia Show) Kosz Szilveszter által vezetett Groove Dealers tagja is voltam. Ez a formáció kísérte Szulák Andreát turnéján, s három alkalommal a Művészetek Palotájában. Közben megalakult a Pribojszki Mátyás Band, akikkel egy fantasztikus lemez elkészítése után nagyon sok hazai és külföldi fesztiválon, klubkoncerten vettem részt. Ezt a korszakot (2003-2008) egy koncert DVD kiadása zárja.
2003-tól részt vettem a Fritz Jazz Band (később Joe Fritz Band) munkájában, 3 lemezen dolgoztunk együtt.
2006-ban meghívást kaptam barátom, Nagy Szabolcs szerzői lemezének felvételeihez.
2007-ben két alkalommal helyettesítettem Dörnyei Gábort a Stúdió 11-ben, ahol Szulák Andreát kísérték a Győri Nemzeti Színházban és a Művészetek Palotájában.
2007 végén Little G. Weevil alias Szűcs Gábor blues gitáros, énekes Angliában, később Amerikában is megjelenő lemezén szerepeltem, majd 2008-ban a Little G. meghívására Magyarországra érkező amerikai blues harmonikás, Billy Gibson turnéján vettem részt.
2009-ben lemezt készítettem az evangélikus egyház keretein belül működő Szélrózsa Band-del és a régi barátokból álló Blues Transit zenekarral.
2009-2011-ig a Török Ádám és a Mini-ben váltottam Köves Miklós Pinyót.
2012-től a Szeverényi Trióval rendszeresen játszottam a Déryné Bisztróban.
Még ez évben meghívást kaptam Sári Szabolcs szerzői lemezének felvételére.
2013-ban lemezt készítettem a Vöri & the Rockets formációval, közben visszakerültem a Cool Miners partizenekarba.
Megfordultam még itt-ott, bár már figyelmeztették, hogy ez egy dobosnak nem túl előnyös… (ugye értjük a tréfát…?)
GYEREKPROGRAMOT SZERETNE?
ADUNK PÁR TIPPET!

HÍREKRÓLUNKZENÉKVIDEÓKKOTTÁKKÉPEKKONCERTEKKAPCSOLAT

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Keress minket bizalommal! Email: info (kukac) buborekegyuttes.hu Telefon: +36 70 327 6100

© 2015 http://www.buborekegyuttes.hu - Minden jog fenntartva! Impresszum email: info (kukac) buborekegyuttes.hu Designed and created by Adamic