AZ EGYÜTTES

 
Buborék együttes - Interaktív koncert-show gyerekeknek
 

A Buborék együttes 2005-ben alakult gyerekzenekar, amely saját szerzeményű dalaival nem csak szórakoztatni szeretne, hanem zeneileg és szövegeiben is magas színvonalra törekszik és célja, hogy a legkisebbek is igényes zenét hallgathassanak. Szövegviláguk - játékos formában - a gondolkodó „kisemberekhez” szól, akiket ugyanúgy minden érdekel, mint a nagyokat. Dalaik nem csak szórakoztatnak, segítenek a gyermekeknek a tanulásban és a körülöttük lévő világ megértésben. A Buborék együttes interaktív műsora kitekintés a világra a gyerkőcök szemével.

A zenekar, melyet két alkalommal is Fonogram díjra jelöltek, ez idáig 4 albumot adott ki és aktívan járja az országot, koncerteket ad vidéken és Budapesten egyaránt, a kis rendezvényektől kezdve egészen a nagy fesztiválokig. Az együttes a Minimax Hajók kedvelt fellépője. A fellépések mellett több TV csatorna gyermekműsorának is rendszeres vendégei. Vendégcsalogató című dalukat többek között a Minimax gyermekcsatornáról ismerhette meg a közönség.


Műsoraik – Interaktív show gyerekeknek, koncert az egész családnak

Az idén 12 éves zenekar koncertjeit rengeteg zene, tánc, humor, játék és mozgás fűszerezi. Interaktív fellépéseiken a szülők és gyerekek együtt táncolnak, számolnak, vonatoznak, ugrándoznak és énekelnek az együttessel. Cél, hogy mindenki ugyanúgy élvezhesse az előadást és ne legyenek unatkozó gyerekek.
 
A Buborék együttes számára fontos, hogy a gyermekek a koncerteken – amellett, hogy jól érzik magukat – tanuljanak is. Ezt segíti a sok közös éneklés, a játékok és a mozgás a fellépések közben. A koncert nem csak a kicsiknek élmény, a bátrabb szülőket is bevonják a műsorba! A közös játék alól senkinek sincs kibúvó! Kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek és szüleiknek, az egész családnak remek lehetőség, hogy belopják a mókát és a játékosságot a mindennapjaikba.
 
Az interaktív koncertek hangulatát tovább fokozza a zene mellett tavasszal és nyáron a millió szappanbuborék, télen pedig az együttes akár hóeséssel és egy igazi hócsatával várja a gyerekeket.
 

Biográfia

2005-ben, a megalakulás évében a zenekar „Hócsata” című száma felkerült Halász Judit „Hívd a nagymamát!” című albumára, amely hatalmas szakmai elismerés volt az együttesnek. A saját szerzeményű, mókás, bohókás dalok, az olykor lendületes, lüktető muzsika és az azt előadó csapat lankadatlan lelkesedése ez idáig 4 jó hangulatú, bájos és szórakoztató CD-t eredményezett.

Első saját albumuk „Utazás” címmel jelent meg 2008-ban. A dalok témái széles skálán mozognak és máig népszerűek, gyakran játsszák őket a koncerteken. Kedvelt slágerek például a „Pattan a labda”, „A madárijesztő álma” vagy a címadó „Utazás”. Ezt gyorsan követte 2009-ben, a „Hócsata” címet viselő második, téli tematikájú lemez, olyan kedvelt téli dalokkal, mint a „Hóember” vagy a „Hócsata”.
 
2011-ben jelent meg a harmadik lemezük „Zenébe zárt világ” címmel, amelyet 2012-ben a magyar zenei élet legrangosabb díjára, Fonogram díjra jelöltek "az év hazai gyermekalbuma" kategóriában. Az album dalaiban sokféle zenei stílus keveredik a rock’n’roll-tól, a népdalon, a megzenésített Móricz Zsigmond versen keresztül egészen a melodikus, szívmelengető gyermekdalokig. Nem nélkülözi a személyes élményeket sem. Az „Ovibúcsú” című dal például köszönetnyilvánítás az óvónők áldozatos munkájáért, míg a „Torna” című nóta játékosan a mozgás és a helyes táplálkozás előnyeire és örömeire hívja fel a csöppségek figyelmét. A zenekar nem titkolt szándéka emellett, hogy a fantázia birodalmába is elkalauzolja a kicsiket: „Bogárbál”-ról énekelnek, és még egy zenés mese is felkerült az albumra, „Sárkánymese” címmel, ami Xantus Barbara színésznő tolmácsolásában mutatja be a hétfejű sárkány és a bátor királyfi küzdelméről szóló klasszikus történetet.

Buborék Party címet viselő albumuk 2014-ben jelent meg. 2016-ban ezt az albumot is Fonogram díjra jelöltek "az év hazai gyermekalbuma" kategóriában. A lemez legnépszerűbb dalát, a „Vendégcsalogató”-t, a Minimax gyerekcsatorna is előszeretettel játszotta.

2017-ben a zenekar Farmon című számával benevezett egy Nashville-ben (USA) megrendezett Nemzetközi Dalszerző Versenyre (International Songwriting Competition), ahol végül "gyermekzene" kategóriában 3. helyezést ért el. Ez óriási elismerés volt számukra, egyrészt mert magyar nyelven szerepeltek, másrészt mert a kezdeti, több mint 16000 fős mezőnyből egyedüli magyarként jutottak el a díjazottakig.

2018-ban Locsolkodó című dalukat "az év hazai gyermek albuma vagy hangfelvétele" kategóriában ismét Fonogram díjra jelölték.


Albumok
  • Utazás (2008)
  • Hócsata (2009)
  • Zenébe zárt világ (2011)
  • Buborék Party (2014) 

A Buborék együttes tagjai

Kovács Csilla

ének

Kerékgyártó László

gitár, vokál

Morvai Gábor

billentyű, szaxofon, vokál

Dornai József

basszusgitár, vokál

Adamecz József

dob

GYEREKPROGRAMOT SZERETNE?
ADUNK PÁR TIPPET!

HÍREKRÓLUNKZENÉKVIDEÓKKOTTÁKKÉPEKKONCERTEKKAPCSOLAT

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Keress minket bizalommal! Email: info (kukac) buborekegyuttes.hu Telefon: +36 70 327 6100

© 2015 http://www.buborekegyuttes.hu - Minden jog fenntartva! Impresszum email: info (kukac) buborekegyuttes.hu Designed and created by Adamic