Kerékgyártó László - gitár, vokál

 
Budapesten születtem. Jelenleg a Buborék együttes gitárosa, zeneszerzője vagyok. Életem első hangszere, egy 601-Ft-os Cremona klasszikus gitár volt, amihez 12 éves koromban jutottam hozzá. Hogy mi volt rajta 1-Ft, a mai napig nem tudom. Ezt otthon szorgalmasan csépelve szép lassan családom idegeire mentem. Ekkor szüleim úgy döntöttek, hogy az idegrendszerük megóvása érdekében inkább beíratnak zeneiskolába. Zenei tanulmányaimat a Benczúr utcai Postás Zeneiskolában kezdtem, ahol Folk Iván és Gadó Gábor voltak a tanáraim. Feltörekvő zenei karrierem félbeszakította az akkor még kötelező másfél éves sorkatonai szolgálat, mivel a Hadkiegészítő Parancsnokságon úgy gondolták, nélkülem semmiképp nem nyerhetik meg a harcot. A leszerelést követően leginkább blues- és rockzenét hallgatva, autodidakta módon képeztem magam tovább. Abban az időben még csak előadóművészeti engedéllyel lehetett itthon hivatalosan munkát vállalni a zeneiparban, ezért beiratkoztam az Országos Szórakoztatóipari Központ (OSZK) Zeneiskolájába, ahol Tornóczky Ferenc tanár úr segítő keze alatt megszereztem a hőn áhított működési engedélyt. Amire is aztán - a rendszerváltásnak köszönhetően - azóta se volt szükségem. :) Mindemellett a zeneiskolában eltöltött idő semmiképp sem volt haszontalan. Ezután különféle amatőr rock- és vendéglátó zenekarokban zenéltem.

2003-ban alapító tagja voltam a Buborék együttesnek. 2005-ben csatlakoztam Beathoven zenekarhoz is, melyben - feloszlásukig - 4 évet töltöttem el. Mindeközben 2008 júniusában, Csillával, Utazás címmel megjelentettük az első Buborék albumot, melyet ezidáig még 3 másik követett.
GYEREKPROGRAMOT SZERETNE?
ADUNK PÁR TIPPET!

HÍREKRÓLUNKZENÉKVIDEÓKKOTTÁKKÉPEKKONCERTEKKAPCSOLAT

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Keress minket bizalommal! Email: info (kukac) buborekegyuttes.hu Telefon: +36 70 327 6100

© 2015 http://www.buborekegyuttes.hu - Minden jog fenntartva! Impresszum email: info (kukac) buborekegyuttes.hu Designed and created by Adamic